Thursday, March 13, 2008

U obracunu sa policijom poginuo Milosevicev vozac

01.Maj, 2007
Slobodan Luković, penzioner iz Beograda, nekadašnji vozač predsednika Slobodana Miloševića, sinoć je u Banji Vrujci ranio nevenčanu suprugu Dobriju Nikolić i ubio njenog brata Dušana.
Luković, koji pet sati nije hteo da se preda, pucao je na specijalce, na šta su oni uzvratili. Luković je ranjen u toj pucnjavi i prebačen u valjevsku bolnicu, gde je preminuo, saopštio je MUP Srbije.
Luković nije dozvolio policajcima da priđu i rekao im je da je pucao na svoju nevenčanu ženu Dobriju N. i da je ubio njenog brata Dušana Nikolića, čije je telo ležalo s bočne strane kuće.
„Posle pregovora, Luković je iz kuće pustio povređenu Dobriju N, njenu majku i stanarku sa šetomesečnom bebom, tražeći da dovedu njegovog sina i govoreći da nema nameru da se živ preda”, navedeno je u saopštenju.
Dok su trajali razgovori sa Lukovićem, on je zapucao u pravcu pripadnika specijalnih jedinica, koji su odgovorili na napad i ranili ga, naveo je MUP i dodao da je „po prijemu u Urgentni centar Valjevo Luković preminuo”. (RTS)

No comments: